THE BEER FAIR IN POBLENOU

VERSIÓN EN ESPAÑOL A CONTINUACIÓN DE LA VERSIÓN INGLESA

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Hello all!

This year is being very hot in the city of Barcelona. The lucky ones are already enjoying a well-deserved holidays. For those that still have to wait a bit more, we are trying to make it in the best and most refreshing way.

Luckily, in Barcelona there are always many events at this time of the year to make people have fun and have a good time and leave the house to cool off.

That is why at the beginning of July we wanted to attend the Beer Fair that takes place in the neighbourhood of Poblenou. It is the most important craft beer fair in Barcelona and last year received more than 25,000 visitors. People could enjoy the fair from Friday to Sunday. The fair stands out, in which national and international exhibitors participate, because of the fact that the producers of the beers (not the distributors) attend. In this way, they are the ones who explain to the assistants how they manufacture and produce their beers.

One of the novelties of this edition (the sixth) of the Beer Fair of Poblenou was the incorporation of a “brew pub area” and there you can find those that produce beer in the same store, a new trend of the sector.

As you walk through the different exhibitors a DJ and live music softens the atmosphere. There were food stops with tables and chairs on the outside. It was hard to make your way because of the people, but we were all enjoying the moment and there was no rush to go to a particular exhibitor.

One of the things we did not know is that it is tradition at this fair to create a special beer that could only be tried the days that the fair lasted. This time the producers were Mala Guissona, from Euskadi, in collaboration with Free Lions of Italy. It was very good!

With the aim of bringing quality beer to consumers, promoting the local product and showing the best of the national and international panorama, we could try more than 200 varieties of craft beer from different Spanish regions (Catalunya, País Vasco, Galicia, Madrid, Malaga and Cantabria) and a score of foreign brewers from the United States, Italy, Belgium, England, Poland, Norway, Greece, Panama, Bulgaria, Sweden, France, Scotland and Russia.

During the three days of the event there were talks and lectures by master brewers and experts as well as a competition in which the best Spanish beers were awarded: III National Championship of Beers.

The place where it was celebrated was close to the beach, so we could enjoy the atmosphere, with the beers and with very enriching conversations both with the experts and with the tourists who were in Barcelona and did not want to miss the event.

We will be back for sure!

The VIPPA-BCN Team

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¡Hola a todos!

Este año está siendo muy caluroso en la ciudad de Barcelona. Los afortunados, ya están disfrutando de unas merecidas vacaciones. A los que aún nos queda un tiempo, intentamos llevarlo de la mejor y más refrescante manera.

La suerte es que en Barcelona hay siempre muchos eventos en esta época del año para hacer que la gente se distraiga se lo pase bien y salga de casa a refrescarse.

Es por ello que a principios de mes de julio quisimos asistir a la Feria de la Cerveza que tiene lugar en el barrio de Poblenou. Se trata de la feria de cerveza artesanal más importante de Barcelona y acogió el año pasado más de 25.000 visitantes. La gente podía disfrutar de la feria de viernes a domingo. Uno de los rasgos diferenciales de esta feria, en la que participan expositores nacionales e internacionales, es el hecho que asisten los productores de las cervezas (no los distribuidores). De esta manera, son ellos mismos los que explican a los asistentes como fabrican y producen sus cervezas.

 

Una de las novedades de esta edición (la sexta) de la Feria de Cervezas del Poblenou fue la incorporación de una zona “brew pub” que son aquellas que producen la cerveza en su mismo local. De esta manera, una nueva tendencia en este sector.

Mientras paseas por los diferentes expositores un DJ  y música en vivo ameniza el ambiente. Había stands gastronómicos con mesas y sillas en el exterior. Te costaba hacerte paso entre tanta gente, pero todos estábamos disfrutando del momento y no había prisa por ir a un expositor en concreto.

Una de las cosas que nosotros no sabíamos es que es tradición en esta feria crear una cerveza especial que sólo se podía probar los días que duraba la feria. En esta ocasión los encargados de producirla fueron Mala Guissona, de Euskadi, en colaboración con Free Lions de Italia. ¡Estaba muy buena!

Con el objetivo de acercar la cerveza de calidad a los consumidores, promoviendo el producto local y mostrando lo mejor del panorama nacional e internacional, se podía probar más de 200 variedades de cerveza artesana de distintas regiones españolas (Cataluña, País Vasco, Galicia, Madrid, Málaga y Cantabria) y una veintena de cervecera extranjeras procedentes de Estados Unidos, Italia, Bélgica, Inglaterra, Polonia, Noruega, Grecia, Panamá, Bulgaria, Suecia, Francia, Escocia y Rusia.

Durante los tres días del evento hubo charlas y conferencias a cargo de maestros cerveceros y expertos así como una competición en la que se premiaron las mejores cervezas españolas: III Campeonato Nacional de Cervezas.

El lugar donde se celebra está cerca de la playa, por lo que pudimos disfrutar del ambiente, con las cervezas y con conversaciones muy enriquecedoras tanto con los expertos como con los turistas que estaban en Barcelona y no se querían perder el evento.

¡Volveremos seguro!

El equipo de VIPPA-BCN

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